Strooi weinig zout in de pan,laat de spinazie onder af en toe omscheppen,in 6-8 minuten slinken en daarna in het vergiet zeer goed uitlekken.Veeg de koekepan uit met een stuk keukenpapier en rooster de sesamzaadjes in de koekepan,onder af en toe omschudden,mooi bruin van kleur.Stamp de zaadjes in de vijzel fijn of druk ze met een houten lepel zo plat mogelijk.Roer de slaolie of 2 eetlepels soja door de sesamzaadjes,proef de saus en voeg desgewenst de rest van de soja toe.Druk zoveel mogelijkvocht uit de spinazie;snijd die eventueel met twee messen wat kleiner en laat de spinazie in de slakom koud worden.Schep voor het serveren de sesamsaus op de groente.
Spinazie Op Japanse Wijze is een recept van Smulweb.nl
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)