Gyuniku No Namban Ae

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de groenten en dep ze droog. Snijd de zoete aardappelen en de komkommer in dunne plakjes en snijd deze plakjes in smalle rechthoeken. Bestrooi de groenten met wat zout en houd ze apart. Snijd de prei of het lente-uitje in reepjes en de gember in naalddunne reepjes. Bestrijk een koekepan licht met olie en bak hierin de biefstuk lichtbruin. Snijd de biefstuk in smalle reepjes en bestrooi deze met zout en peper. Verwijder de pitten uit de ingelegde pruimen. Wrijf het vruchtvlees met de miso fijn in een kom met een vijzel. Vermeng de azijn, de helft van de rode peper en de suiker in een klein pannetje en verwarm het mengsel tot de suiker is opgelost. Neem het pannetje van het vuur af en laat het mengsel afkoelen. Vermeng het azijnmengsel met het pruimen-misomengsel en roer er de sesamolie door. Wrijf het mengsel door een zeef zodat een puree ontstaat. Was de zoete aardappelen en de komkommer en dep ze droog. Leg het vlees en de groenten in vier kleine diepe kommetjes en schenk de saus over de salade. Garneer ieder kommetje met een toefje waterkers en enkele ringetjes rode peper

Gyuniku No Namban Ae is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zweedse pannenkoekjes
20 min
Bekijk recept
Kimchi van kohlrabi van de Koreaanse Ae Jin
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Platte - Kaas Taart
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept

Gemarineerd Japans Rundvlees (Gyuniku Teriyaki)
0-10 min -
Bekijk recept