Baskische Taart

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 - Pel de tomaten nadat je ze een half minuutje in kokend water hebt gelegd. Snij ze in schijfjes. 2 - Was en ledig de paprika, snij het in blokjes van ongeveer een centimeter. 3 - Bak de paprikablokjes en de tomatenschijfjes zo′n 10 minuten in 20 g boter. Kruiden met zout & peper. 4 - Klop de eieren. 5 - Spreid het deeg op je werkblad. Beboter de bakvorm en leg er het deeg over. Giet er het groentemengsel in samen met de geklutste eieren. 6 - leg er de sneden ham over, snipper er wat klontjes boter over en zet de taart zo′n 30 minuten in een middelhete oven. TIPS Baktip: wanneer de top van de taart tijdens het bakken te snel goud (en donker) kleurt, leg je er gewoon een vel aluminiumfolie over.

Baskische Taart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Baskische kip met chorizo
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met Baskische saus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Baskische piperade en knapperige bayonneham
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnenbouten op Baskische wijze
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept