Hollandse Hachee

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bestrooi de blokjes vlees met zout en peper, bestuif het daarna met wat bloem. De bloem geeft een mooie kleur aan het vlees, zorgt ervoor dat het vlees sappig blijft en zorgt voor het binden van de saus. Laat de boter in de pan bruin worden en bak hierin het vlees mooi donkerbruin. Bedek het vlees met de uien. Vervolgens betrooi je dit geheel met een beetje bloem en voeg je de bouillon toe. Doe nu de azijn, het laurierblad, de kruidnagel, peperkorrels en de appelstroop in de pan. Laat dit geheel enkele uren zachtjes doorstoven tot het vlees zacht is. Blijf wel af en toe even roeren. Breng het geheel op smaak met peper en zout of met wat aroma, zoals sojasaus of ketjap, als u het pittiger wilt.

Hollandse Hachee is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gehakthachee met groentepuree
30 min-
Bekijk recept
Hollandse hachee met rode wijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oud-Hollandse hutspot met snelle hachee
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse spruiten uit de koekenpan
20 min-
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept