Zoek
SOSATIES WEER ANDERS
8
Langer dan 2 uur -
Smulweb.nl
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
VOOR MARINADE:
30 ml zonnebloemolie
3 grote uien
in halve ringen
3 teentjes knoflook
fijn
2 e mild kerriepoeder
2 rode pepers
fijn
3 laurierbladeren
1 e geraspt verse gember
2 e fijne abrikozenjam
350 ml rode wijnazijn
500 ml melk
VOOR SOSATIE:
1+1/2 kilogram lamsbout in blokjes van 2,5x2,5 cm gesneden
1+1/2 kilogram varkensvlees met randje vet in blokjes van 2,5x2,5 cm gesneden
50 gedroogde abrikozen in lauw water geweekt
Bereiding
VOOR MARINADE: 1. Verhit margarine of olie in pan en bak uien glazig.
2. Bak voor twee minuten de kerriepoeder mee en voeg overige marinade ingrediënten eraan toe (behalve melk).
3. Laat voor tien minuten op zacht vuur doorkoken.
4. Laat deze mengsel afkoelen en roer de melk erdoor. VOOR SOSATIES: 1. Marineer vlees voor tenminste vier en twintig uur in marinade.
2. Rijgt afwisselend lamsvlees, varkensvlees en abrikozen aan grill pennen.
3. Grilleer op medium hoogte grill of BBQ tot gaar en mooi van kleur terwijl je voortdurend de vlees insmeren met marinade mengsel.
4. Maak sosaties verder op smaak met zout.
SOSATIES WEER ANDERS is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Toast met gerookte ribeye en avocado
15 min
Snack
Bekijk recept
Vlaflip anders
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelschotel met kropsla
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Griekse aardappelschotel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
HOENDERLEWER SOSATIES MET BACON EN PYNAPPEL
20-30 min -
Bijgerecht
Bekijk recept
Sosaties Met Melkmarinade
Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Sosaties Met Lamsvlees, Hamlappen En Thee
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Smakelijke Sosaties
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept