Zoek
Vlaamse Runderlappen
4
Langer dan 2 uur -
Smulweb.nl
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
600 g niet te vette runderlappen(braadlappen)
1 kleine prei in halve ringen
2 e peterselie
fijn
1/2 t gedroogde tijm(afhangende van de scherpte van geur)
2 kruidnagelen
1 e rode wijnazijn
350 ml donkere bier (Belgische)
30 g boter - 100 g rookspek in dobbelsteentjes
2 uien in halve ringen
1 grote teentje knoflook
fijn
2 pimetkorrelen
2 laurierbladeren
1 t suiker - 250 ml runderbouillon
1 e Franse mosterd
zout
Bereiding
1
Vrijf het vlees in met zout en peper en smeer mosterd over runderlappen.
2
Bak spekjes uit op lage vuur en haal uit braadpan.
3
Doe er de boter bij in koekepan en bak vlees goed bruin op middel-hoog vuur aan allebij kanten.
4
Doe het vlees met spekblokjes in stoofpan en voeg de uien en knoflook aan de vet toe in koekepan totdat het kleuren.
5
Doe alle ander ingrediënten erbij behalve de peterselie en verwarm.
6
Voeg toe aan vlees en spek en stoof tot vlees gaar is.
7
Vlak voor serveren word peterselie erdoor geroerd.
Vlaamse Runderlappen is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Ovengroenten winter
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Hollands draadjesvlees
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderlapjes met madeira
2uur-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rundvleespasteitjes
40 min
Snack
Bekijk recept
Varkenshaasmedaillions met peperroomsaus
Bekijk recept
Vlaamse runderstoof
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vlaamse runderstoof
Bekijk recept
Frietje Vlaamse stoof
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept