1 Plaats ui in holte van kip en kook gaar met wat zout, peper en stukje foelie, pimentkorrels, witte wijn en water.
2Haal kip uit pan en doen op een bord en zeef kookvocht en vermeng bouillonblokje erdoor laat deze ook afkoelen en vlok de afgekoelde kip in kleiner stukjes.
3 Voeg asperges en champignon water bij vocht van kip. VERDER:
4 Doe boter in steelpan en smelt.
5 Voeg nu bloem erbij en maakt gaar.
6 Voeg de koude bouillon mengsel erbij en roer alles goed door met spartel.
7 Maak de witte saus in 5-10 min gaar, terwijl je regelmatig even de bodem losroeren. (dikke saus)
8 Voeg de saus bij kip, champignons, asperges, ham en laat even nog 5 min pruttelen en meng nu citroensap en gekookte eieren erdoor.
9 Maak het geheel verder romig door wat koffiemelk of room erdoor te roeren.(niet verder koken!)
CHAMPIGNON KIPGERECHT is een recept van Smulweb.nl