Bami

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook mie en laat het daarna uitlekken.
  • 2 Wrijf vlees in met zout en citroensap, snijd het in kleine stukjes.
  • 3 Bak het vlees in braadpan in hete olie met knoflook.
  • 4 Voeg prei, selderij, tauge, champignons en de kool toe en laat dit op zacht vuur nog even doorbakken.(roer goed tot groente knapperig en vlees bijna gaar is)
  • 5 Voeg de garnalen toe en laat nog even meebakken.
  • 6 Voeg de mie toe en bak even verder tot geheel goed warm is.
  • 7 Breng op smaak met sherry, ve-tsin, ketjap en zonodig zout.
  • 8 Schep de bamie op een voorverwarmde schaal.
  • 9 Klop ei los en bak er een platte omelet van in boter. 1
  • 0 Snijd deze in repen en leg kruiseling over de bamie. 1
  • 1 Garneer de schaal met waaiertjes augurk.

Bami is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met gember
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bami met roergebakken bloemkool
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi XL
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roerbakschotel met rosbief
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Nasi met gember
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bami met roergebakken bloemkool
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi XL
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roerbakschotel met rosbief
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept