Rol de 4 zalmfilets door de sesamzaadjes, plakt vanzelf. Niet perse nodig maar staat heel culinair en geeft lekker korstje. Kook de tagliatelle met ruim zout (ja en water natuurlijk) Verhit wat olie in een wok en bak de knoflook erin. Bak ook de courgette en champignons (die je eerst in kleine blokjes hebt gesneden). Wat peper en zout er over kan nooit kwaad. Ook Oostersgetinte kruiden als wat ketoember (koriander) doen het goed. Bak in een (koeke)pan de zalm in boter. In een klein mengkommetje maak je ondertussen een dressing van olie (paar eetlepels) en flinke scheut citroen/limoensap, en wat gembersiroop. Giet de tagliatelle af en doe een portie op een bord. Giet er wat van de dressing overheen en schep er wat pijnboompitjes en stukjes ingelegde gember doorheen. Drapeer de zalm ernaast. Flink wat zwarte peper over de pasta malen. Naar smaak mierikswortel of zelfs wasabi op de zalm smeren. Variatietipje: ook garnalen of zelfs gambas doen het goed door de pasta, je kan daarmee ook de zalm vervangen.
Zalm Met Citroen-peper Tagliatelle is een recept van Smulweb.nl