VOOR TOMATENSAUS: Kook alle ingredienten(behalve dille) tesamen voor dertig minuten. (kan nadien ook in keukenmachine fijn gemaakt worden voor een gladde saus) VOOR GEHAKTBALLEN: 1. Fruit ui en selderij voor tien minuten tot zacht.
2. Doe gehakt erbij en bak op hoog vuur tot gekleurd en rul.
3. Voeg linzen, tomatenpuree, laurierbladeren, groentenbouillon erbij en kook voor twintig tot dertig minuten tot vocht is geabsorbeerd.
4. Verwijderd laurierbladeren en meng de worcestersaus erdoor.
5. Haal mengsel van vuur en roer de ei, peterselie, zout en peper erdoor en laat deze mengsel afkoelen.
6. Maak van deze mengsel niet te grote gehaktballetjes en verdeel het in een ovenvaste schaal.
7. Bak gehaktballen voor vijfentwintig minuten bij een temperatuur van 180*C of tot gaar.
8. Warm de tomatensaus weer op en voeg dille vlak voor serveren bij tomatensaus.
9. Verdeel tomatensaus over gehaktballen en serveer direct.
GEHAKTBALLEN MET TOMATENSAUS is een recept van Smulweb.nl