GEHAKTBALLEN MET TOMATENSAUS

4
0-10 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

VOOR TOMATENSAUS: Kook alle ingredienten(behalve dille) tesamen voor dertig minuten. (kan nadien ook in keukenmachine fijn gemaakt worden voor een gladde saus) VOOR GEHAKTBALLEN: 1. Fruit ui en selderij voor tien minuten tot zacht.

2. Doe gehakt erbij en bak op hoog vuur tot gekleurd en rul.

3. Voeg linzen, tomatenpuree, laurierbladeren, groentenbouillon erbij en kook voor twintig tot dertig minuten tot vocht is geabsorbeerd.

4. Verwijderd laurierbladeren en meng de worcestersaus erdoor.

5. Haal mengsel van vuur en roer de ei, peterselie, zout en peper erdoor en laat deze mengsel afkoelen.

6. Maak van deze mengsel niet te grote gehaktballetjes en verdeel het in een ovenvaste schaal.

7. Bak gehaktballen voor vijfentwintig minuten bij een temperatuur van 180*C of tot gaar.

8. Warm de tomatensaus weer op en voeg dille vlak voor serveren bij tomatensaus.

9. Verdeel tomatensaus over gehaktballen en serveer direct.

GEHAKTBALLEN MET TOMATENSAUS is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode bieten en appel met pruimenjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbal met jus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept