Maak eerst een marinade van de koffie met de suiker, knoflook, chilisaus, ui en olijfolie. Kruid de kippenbouten met peper en zout. Leg de bouten in een ruime schaal en bedek ze met de marinade. Laat dit ca. 1 uur afgedekt met plastic folie in de koelkast marineren. Haal de bouten uit de marinade en droog ze zoveel mogelijk af met keukenpapier. Bewaar de marinade tot later. Braad de bouten in boter met een scheutje olijfolie tot ze goudbruin zijn. Voeg nu de marinade en de bouillon er aan toe en breng aan de kook. Laat op een matig vuur zachtjes stoven (ca. 20 minuten). Haal de bouten uit de pan en houd ze warm. Breng de saus aan de kook en voeg de mais, paprika, tomaat en hazelnoten er aan toe. Breng dit indien nodig op smaak met peper en zout. Strooi op het laatst de verse peterselie erbij en plaats per persoon 2 bouten op een bord en bedek met de saus.
Chileense Kip Met Koffiesaus is een recept van Smulweb.nl