Elzasser Fazant

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm in een braadpanpan de helft van het ganzevet. Doe er de zuurkool bij en verwarm deze. Giet de wijn erbij. Voeg de twee soorten spek toe, dan tijm, laurier, jeneverbessen en de kruidnagel. Doe de deksel op de pan en kook op zacht vuur gedurende een uur. Keer de inhoud van de pan af en toe Smelt de rest van het ganzevet in een pan en braad hierin snel de fazant aan alle kanten bruinaan, laat hem verder braden gedurende ca. 20 minuten. Giet het vet af. Voeg dan de fazant bij de zuurkool. Voeg hier ook het saucijsje bij en de verwarmde bouillon. Sluit de pan goed af en laat nog 50 minuten zachtjes stoven, totdat de fazant gaar is. Leg de zuurkool op een schaal, snijd de fazant in vieren, snijs het spek in stukken en leg dit alles rondom de zuurkool.

Elzasser Fazant is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazant met zuurkool
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildterrine van konijn en fazant
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Fazant in cider met salie, bacon en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aubergine-sushi met sesamdressing
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Choucroute d'alsace
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rachel Khoo's pad elzas
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalencurry met preiharten
1 uur-
Bekijk recept