Moussaka Met Aubergine

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Intussen voor de bechamelsaus melk verhitten, maar niet laten koken en vervolgens apart zetten. Boter smelten en met bloem een donkere roux maken: duur ongeveer 5 minuten. Hete melk langzaam met een garde en al roerend erbij gieten en een gladden saus maken. Saus 10 minuten laten inkoken, hierdoor verdwijnt de melige smaak van de bloem. Oven op 180 graden voorverwarmen. Saus van het vuur nemen en kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Twee eieren loskloppen en door de saus roeren. Rest van de kaas erdoor roeren. In een met boter ingevette en met de rest van de paneermeel bestrooide ovenschaal de bodem met de helft van de aubergine plakken beleggen. Laatste ei loskloppen en door het vleesmengsel roeren en vervolgens over de aubergine bodem verdelen. Afdekken met de rest van de aubergine, de bechamelsaus erover gieten en ongeveer 1 uur in de oven bakken en warm serveren.

Moussaka Met Aubergine is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Moussaka
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept