Intussen voor de bechamelsaus melk verhitten, maar niet laten koken en vervolgens apart zetten. Boter smelten en met bloem een donkere roux maken: duur ongeveer 5 minuten. Hete melk langzaam met een garde en al roerend erbij gieten en een gladden saus maken. Saus 10 minuten laten inkoken, hierdoor verdwijnt de melige smaak van de bloem. Oven op 180 graden voorverwarmen. Saus van het vuur nemen en kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Twee eieren loskloppen en door de saus roeren. Rest van de kaas erdoor roeren. In een met boter ingevette en met de rest van de paneermeel bestrooide ovenschaal de bodem met de helft van de aubergine plakken beleggen. Laatste ei loskloppen en door het vleesmengsel roeren en vervolgens over de aubergine bodem verdelen. Afdekken met de rest van de aubergine, de bechamelsaus erover gieten en ongeveer 1 uur in de oven bakken en warm serveren.
Moussaka Met Aubergine is een recept van Smulweb.nl