Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Voor de saus: halveer de paprika's en verwijder zaad en zaadlijsten. Halveer de aubergine en maak inkepingen in het vruchtvlees. Leg de groenten met de snijkanten naar beneden op een met olie ingevette bakplaat . Bedruppel met wat olie, bestrooi met zout en rooster in ca. 15 minuten zacht en licht geblakerd. Laat de paprika's in een gesloten plastic zak 10 minuten rusten, rek dan de velletjes eraf. Pureer het auberginevruchtvlees (zonder schil) met 2 el. olie en 1 teen knoflook tot een grove puree in de keukenmachine. (heb je geen keukenmachine dan kan fijn snijden ook). Doe over in een kom. Pureer de paprika's (of ook weer: fijn snijden) en schep de purees door elkaar. Rooster de worstjes gaar en bruin onder de hete grill, in ca. 10 minuten. Geef paprikasaus, pitabrood en zure room erbij.
Cevapcici Met Paprika-auberginesaus is een recept van Smulweb.nl