Kikkerbillen Met Mosselen En Eitje

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zet een pan op het vuur en doe er de olijfolie in en laat er wat boter in smelten. Wentel de kikkerbillen door de bloem en bak ze mooi bruin aan. Hak de sjalotjes, knoflooktenen en gember fijn, voeg ze aan de kikkerbillen toe en laat ze even meezweten. Voeg de gevogeltefond en de wijn toe en laat het minimaal 15 minuten pruttelen, om het te laten indampen en om de alcohol te laten vervliegen. Kook ondertussen de pasta al dente. Hak de peterselie en bieslook fijn. Voeg de peterselie, de helft van de bieslook en de mosselen toe en laat het 8-10 minuten sudderen met de deksel op de pan. Breng het op smaak met wat peper en zout. Vul een hoge pan met heet water en een scheutje azijn en breng dit net tegen de kook aan. Breek het ei in een kopje en laat het voorzichtig vanuit het kopje in het water glijden. Het ei zal eerst naar de bodem zakken, maar komt vanzelf weer bovendrijven. Vis de eitjes met de schuimspaan uit het water.

Kikkerbillen Met Mosselen En Eitje is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Ratatouille met een eitje in de oven
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofslaatje met een zacht eitje en grijze garnalen
20 min
Bekijk recept

KIKKERBILLEN MET DRAGONSAUS
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kikkerbillen in Rodenbachsaus
0 min
Bekijk recept
kikkerbillen a la Miel
0 min
Bekijk recept
Roomsoep van Kikkerbillen met Kerrie
0 min
Bekijk recept