VOOR LAMSBOUT: 1. Doe lamsbout in stoofpot en voeg alle ander ingredienten eraan toe.
2. Bedekt ruim met water en breng aan koken.
3. Schept schuim af en laat op heel zacht vuur voor 2 en een half uur sudderen met deksel op de pot tot vlees zacht is. (op de oppervlak moet de water moetr als een bouillon borrelen) VOOR SAUS: 1. Maak saus een half uur voor serveren door boter te smelten in sauspan op lage vuur.
2. Voeg peterselie aan de boter toe en laat het even zachtjes mee fruiten voor 10 min.
3. Voeg bloem toe en maak in 3 min. bloem gaar en sanderig.
4. Schept vet van lamsbouillon en voeg 600ml lamsbouillon toe in sauspan.
5. Breng aan kook en spartel voortdurend om klonten te vermijden.
6. Doe vuur nu op zacht en maak saus in 10 min gaar.
7. Klop in een diepe kom de slagroom en eidooiers glad.
8. Klopt wat van de warme saus door de ei en slagroom mengsel.
9. Roer deze mengsel nu door de saus (maar sonder dat het kookt) totdat saus iets dikker worden. 10. Roer kappertjes nu door saus en maak op smaak met zout en citroensap.
GEKOOKTE LAMBSBOUT MET KAPPERTJE SAUS is een recept van Smulweb.nl