1 Snij de courgette in de lengte door de midden en strooi wat zout over de courgette. Laat het zout even intrekken en verwijder daarna het vocht. schep het vlees uit de courgette.
2 Snij de uien in dunne ringen en bak deze tot ze glazig worden. Voeg stukjes paprika en de plakjes champignons toe. Pers de knoflook uit boven de groente.
3 Bak in een aparte pan het gehakt. Gebruik hiervoor kruidenboter.
4 Meng de groente en het gehakt. Voeg de chilisaus, tomatenpuree en het room toe en maak er mbv van port een gladde saus van.
5 zout, peper en paprikapoeder naar smaak toevoegen.
6 schep de vulling in de courgette en stoor er de kaas overheen en laat het geheel in een voorverwarmde oven(225c) 10/15 minuten verder garen.
7 Met notenrijst en een glaasje port lekker genieten.
Gerard's Gevulde Courgette is een recept van Smulweb.nl