Meng het gehakt met de knoflook de worcestersaus, en de broodkruimels (of panneermeel) Maak balletjes van het gehakt mengsel.(1 el. per belletje) Strooi wat bloem op een bort en rol de balletjes er doorheen. Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de balletjes op matig/hoog vuur in ca. 4 min. bruin. Laat ze uitlekken op een stukje keukenparier en leg ze dan in een ondiepe ovenschaal. Roerbak de uien ca. 2 min. op matig vuur. Voeg de wijn de jam en de bouillon toe. Breng alles aan de kooik en laat de uien in ca. 4 min zachtjes gaar koken. Giet het mengsel over de gehaktballetjes. Maak de puree voor ovenschotels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Het enige wat anders is, is dat je er nog wat eetl. gedroogde peterselie door moet roeren. Verdeel de puree in een circel langs de rand over de balletjes en de suas. Laat in het midden een gat (een gedeelte zonder puree) zoadat er voldoende vocht ka verdampen. Zet de schotel ca. 20-30 min. in de oven. Tot dat de puree een mooi korstje heeft gekregen.
Gehaktschotel Met Peterseliekorts is een recept van Smulweb.nl