Neem de buitenzijde van de kroon af met lauwwarm water en keukenpapier. Maak een papje van de olie en vleeskruiden en zout. Bestrijk hiermee de binnenkant licht en vooral de buitenzijde van de kroon. Schuif het rooster op de een na onderste richel van de oven en verwarm die voor. Bestrijk de bodem van de braadslede met boter en verdeel daar 75 gram van de boter in stukjes in. Verwarm de rest van de boter en fruit daarin de ui heel licht van kleur. Verbrokkel het brood en bak telkens wat brood met de ui mee, maar laat het brood niet kleuren. Neem de pan van het gas en voeg de rest van de brokjes brood, de mint en de selderij toe. Maak het mengsel fijn en smeuig met weinig warm water en smakelijk met aroma en zout, maar maak het mengsel niet te vochtig. Zet de kroon in de braadslede en schep het broodmengsel in de kroon. Controleer na een 1/2 uur. Leg een stuk aluminiumfolie over de bovenzijde van de kroon om te voorkomen dat de ribbetjes te donker worden. Breng als de kroon bijna 1 uur in de oven staat, de bloemkool in warm water met zout aan de kook. Kneus de takjes mint en leg die op de bloemkool in de pan. Kook de groente in 10 minuten bijna gaar. Snijd worteltjes overdwars in stukjes van 2 cm. Kook de worteltjes met wat zout en suiker gaar in 10 minuten. Giet de bloemkool af en verwijder de takjes mint. Giet de worteltjes af en schud daar de geknipte mint door. Houd de groente even warm. Zet de kroon op de serveerschaal. Dek deze af met een deel van de bloemkool. Leg de rest van de bloemkool en worteltjes rondom het vlees. Schenk de jus uit de braadslede in de steelpan. Maak het aanbaksel los van de bodem van de slede met wat warm water en voeg dat in het steelpannetje. Laat de jus even koken en voeg desgewenst zout toe.