Zoek
Chinees Geroosterd Varkensvlees
6
Langer dan 2 uur -
Smulweb.nl
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
30 ml sojasaus
30 ml droge sherry
10 ml sesamolie
1+1/4 t zout
10 ml gember sap(gember door knoflookpers gedrukt)
2 e heldere honing
25 g suiker
2 teentjes knoflook uitgeperst
1 kg varkens schouder
in brokken van 5X5X1
Bereiding
1
Meng de sojasaus, sherry, sesamolie, zout, gember sap, honing, suiker en knoflook in een schaal.
2
Doe het vlees hierbij en laat het minstens 6 uur in de koelkast marineren, waarbij het vlees wel een paar keer gekeerd moet worden.
3
Leg vlees op een rooster in een braadslede.
4
Rooster het op 180*C voor 40 min. of tot gaar en knapperig is. Waarbij vlees regelmatig met de sappen uit braadslee bedropen moet worden.
5
Snij vlees in plakken en leg op warme schaal. (kan warm of koud opgediend worden)
Chinees Geroosterd Varkensvlees is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Zoetkruidig varkensvlees
50 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoord varkensvlees
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoetkruidig varkensvlees
50 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vijfkruiden-karbonades
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wok met varkenshaasje en boerenkool
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van gehaktballetjes met gepocheerde eieren
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept