Kook de rijst gaar (met een lepeltje koenjit door het water) volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit intussen in een wok een eetlepel olijfolie en een klein klontje boter. Bak hierin de spekblokjes bruin en knapperig. Haal de spekblokjes uit de wok en meng ze samen met de peterselie door de rijst zodra de rijst klaar en afgegoten is. Bak in de achtergebleven olie in de wok het vlees inclusief een beetje van de marinade rondom bruin. Voeg de courgette en de aubergine toe, gevolgd door de lente-uitjes en de tomaten. Roerbak even en voeg de azijn en een scheutje van het ananasvocht toe. Voeg dan het gemberpoeder, kerriepoeder en korianderpoeder toe. Roer goed door en proef de saus. Als de saus iets zoeter mag wat suiker toevoegen. Maak verder op smaak af met gemberpoeder, korianderpoeder, zout en/of wat peper indien nodig. Voeg de uitgelekte bonen, de tauge en de ananasstukjes toe en roer even goed door tot alles warm is. Als de saus een beetje gebonden moet worden wat aardappelzetmeel mengen met een beetje ananasvocht, en door de schotel roeren, en direct serveren.
Fusion Roerbakschotel is een recept van Smulweb.nl