Kneus in een vijzel de kruidnagels en de komijn een beetje. Snijd het vlees in grote stukken. Snipper de ui. Verhit de olie in een braadpan en braad het vlees snel bruin. Schuif het vlees aan de kant en fruit de ui (en de knoflook, als je verse gebruikt) en vervolgens de tomatenpuree kort. Meng tomatenpuree, ui en vlees door elkaar en voeg alle specerijen toe. Voeg een kopje water toe en roer het geheel goed door. Op middelhoog vuur aan het pruttelen laten komen, dan vuur laag draaien en het vlees op een sudderplaatje in 1,5 - 2 uur gaar stoven. Af en toe roeren. Eventueel op smaak brengen met een lepel bruine suiker. Vis zo mogelijk de kaneel en kruidnagelen er voor het serveren uit. Om wat meer saus te krijgen kun je een extra kopje water toevoegen, en het geheel eventueel binden met wat allesbinder of maizena.
Noord Afrikaans Stoofvlees is een recept van Smulweb.nl