Noord Afrikaans Stoofvlees

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kneus in een vijzel de kruidnagels en de komijn een beetje. Snijd het vlees in grote stukken. Snipper de ui. Verhit de olie in een braadpan en braad het vlees snel bruin. Schuif het vlees aan de kant en fruit de ui (en de knoflook, als je verse gebruikt) en vervolgens de tomatenpuree kort. Meng tomatenpuree, ui en vlees door elkaar en voeg alle specerijen toe. Voeg een kopje water toe en roer het geheel goed door. Op middelhoog vuur aan het pruttelen laten komen, dan vuur laag draaien en het vlees op een sudderplaatje in 1,5 - 2 uur gaar stoven. Af en toe roeren. Eventueel op smaak brengen met een lepel bruine suiker. Vis zo mogelijk de kaneel en kruidnagelen er voor het serveren uit. Om wat meer saus te krijgen kun je een extra kopje water toevoegen, en het geheel eventueel binden met wat allesbinder of maizena.

Noord Afrikaans Stoofvlees is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Sappig Italiaans stoofvlees
20 min-
Bekijk recept
Griekse stoofschotel
Bekijk recept
Klassiek stoofvlees met rode wijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig stoofvlees met rodewijnboter
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Noord-Amerikaanse Caesarburger
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaassoep uit Alkmaar
15 min-
Bekijk recept
Noord-Afrikaanse stoofpot
30 min-
Bekijk recept
Noord-Afrikaanse gehaktballetjes met yoghurtdip
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept