Tajine Van Rundvlees Met Pruimen

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij het vlees in vier stukken en leg ze in de tajine (of braadpan). Voeg de ui, zout, specerijen, koriander en boter toe. Schenk er zoveel water over dat het vlees is bedekt en laat het vlees 1,5 uur sudderen met deksel op de tajine. Controleer af en toe of er nog voldoende water in zit. Verwijder het bosje koriander, voeg de gedroogde pruimen toe en kook ze 15 minuten mee. Roer de honing erdoor en stoof nog eens 15 minuten tot de pruimen gezwollen zijn en het vlees boterzacht is. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin. Strooi de zaadjes voor het serveren over de tajine.

Tajine Van Rundvlees Met Pruimen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept