Marokko: Rijstsalade

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de rijst 15 minuten in gezouten water. Bak de noten in een koekepan. Maak de uien schoon en hak ze fijn. Meng de rijst met de erwten. Meng het sinaasappelsap, de kurkuma, de gember, de harissa, het zout, de peper, de olie en de fijngehakte uien in een kom. Voeg hiernaan de rijst toe en vermeng. Een uur laten staan. Voeg de garnalen, de komkommerschijfes, de mandarijnkwartjes en de noten toe. Breng op smaak met kruiden.

Marokko: Rijstsalade is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Rozerode rijstsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met geroosterde groenten
30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme saffraanrijstsalade met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met basilicumdressing
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Filodeegdriehoekjes met witte kaas (Marokko)
40 min Snack
Bekijk recept
Marokkaanse couscous met kalkoen en chutney
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groentetajine recept
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken vissteaks uit Marokko
0 min
Bekijk recept