Kook de pasta zoals op de verpakking is aangegeven in water waaraan zout is toegevoegd. Laat de pasta op een zeef uitlekken. Bereid de diepgevroren doperwten eveneens zoals op de verpakking is aangegeven. Voeg zout aan het kookwater toe. Laat de gekookte doperwten op een zeef uitlekken. Spoel de kippenlevers stuk voor stuk in ruim koud water. Neem ongerechtigheden zoals peesjes en galsporen weg. Maak de levers stuk voor stuk droog met keukenpapier. Snijd de levers in stukjes. Verhit een pannetje met dikke bodem en laat de olie er even in rond walsen. Temper de warmtebron. Laat de sjalot 2 minuten zachtjes fruiten. Schep paprika en knoflook er door en voeg na 1 minuut tomatenpuree, harissa, rode wijn en 3 eetlepels water toe. Roer alles krachtig door. Laat alles 5 minuten zachtjes sudderen. Stort daarna de gehele inhoud van de pan op een fijne zeef. Wrijf zoveel mogelijk vaste bestanddelen door de zeef. Proef de saus en voeg naar eigen smaak en inzicht zout, peper en het mespuntje suiker toe. Breng de saus opnieuw aan de kook en schep de kippenlevers er door. Houd alles 3 - 4 minuten tegen de kook aan. Breng hierna in een pan met dikke bodem 1 eetlepel water en 1 eetlepel olijfolie (extra vergine) aan de kook. Warm de pasta er onder voortdurend omscheppen nog even in op en schep de doperwten er door. Presentatie: Schep pasta en doperwten in voorverwarmde diepe borden. Lepel de kippenlevers en de saus er over. Bestrooi de gerechten met basilicum-draadjes. Geef er apart fijngeraspte Parmezaanse kaas bij.
Pasta Met Doperwten En Kippenlevers is een recept van Smulweb.nl