*Besprenkel de couscous met water en wrijf het met de handen een beetje los.Laat 10 min.staan. *Leg het vlees in de onderpan van de stoompan met 1 geraspte ui,saffraan,gember,zout,peper en olie en giet er water bij tot het vlees net onderstaat. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen met het deksel op de pan. *Haal de couscous opnieuw los met een vork,voeg weer wat water toe,wrijf de korrels met de handen goped los en laat nog 10 min. staan. *Vul de bovenpan van de stoompan met de couscous en zet hem op de onderpan met het lamsvlees,laat hem 20 min.stomen. De couscous moet langzaam mooi en gelijkmatig wellen. *Haal de couscous los met een vork. *Voeg 3 grof gesneden uien,de fijngesneden koriander,de rozijnen,de kikkererwten en de suiker toe aan het vlees in de onderste pan toe.Giet eventueel extra water toe en stoom het geheel nog 20 min. Haal de couscous opnieuw los met een vork. *Roer de boter en een snuf zout door de couscous en stoom het voor de laatste maal 20 min. *Doe de couscous op een groot bord en schep in het midden het vlees en erover de saus.
Couscous Met Lamsvlees,rozijnen En Kikkererwten is een recept van Smulweb.nl