Marokkaanse Kikkererwtenschotel

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Uien en knoflook pellen en snipperen. Lamsvlees in grove stukken snijden. In kommetje paprikapoeder, komijn, kaneelpoeder, zout en peper door elkaar roeren. In vergiet kikkererwten laten uitlekken. In braadpan olie verhitten. Lamsvlees in ca. 3-4 minuten bruin bakken. Ui, knoflook en kruidenmengsel erdoor scheppen en ca. 2 minuten zachtjes meebakken. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Tomaatblokjes met vocht en 1/2 liter water erdoor scheppen. Aan de kook brengen en met deksel schuin op de pan in ca. 1 1/2 uur zachtjes gaar koken. De laatste 10 minuten de kikkererwten meewarmen. Muntblaadjes fijnhakken en op laatste moment toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper.

Marokkaanse Kikkererwtenschotel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kikkererwtenschotel met paddenstoelen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kikkererwtenschotel met pijlinktvis, tomaat & basilicum
Bekijk recept
Kikkererwtenschotel met shoarmareepjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaanse kikkererwtenschotel
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept