Verwarm de oven voor op 170 graden ( gasstand 4-5 ). vet de bodem van de springvorm met boter in. bedek de bodem met het bakpapier en vet dit ook in. haal de pitten uit de dadels en hak ze in stukken. doe nu de walnoten in de keukenmachine en hak ze grof. laat de boter smelten. klop de eieren los met de suiker. voeg er het meel en het bakpoeder toe en roer alles door elkaar. voeg nu de gesmolten boter, de gehakte dadels, de walnoten, het oranjebloesemwater en het kaneel toe en meng alles nogmaals goed door elkaar. als het mengsel wat droog is kun je er wat melk toevoegen zodat het wat smeuiger wordt. giet het beslag in de vorm, zet het in het midden van de oven en bak de koek in 25 min gaar.
Marokaanse Dadelwalotenkoek is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Marokaanse Lams Tajine Met Venkelknol En Verse Kruiden