Meng 4 eetl. Cointreau met de sterke koffie. Dompel de lange vingers in dit mengsel en leg ze naast elkaar in een platte schaal. Bedruip de lange vingers evt. met de rest van het koffiemengsel, maar laat ze niet te zacht worden. Splits de eieren. Klop de eidooiers met de poedersuiker tot het mengsel beige van kleur is. Roer dat lepel voor lepel door de Mascarpone en voeg de rest van de Cointreau toe. Sla de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het Mascarponemengsel. Doe de massa over in een spuitzak zonder mondje en verdeel ze over de lange vingers. Strijk het geheel glad met een paletmes. Dek de taart losjes af met aluminiumfolie en laat hem minstens een nacht in de koelkast staan, opdat de smaken doortrekken. Maal vlak voor het serveren de chocola fijn in de keukenmachine. Doe dit over in een zeefje en bestrooi hiermee de taart.
Mascarponetaart Met Cointreau is een recept van Smulweb.nl