Snijd de aubergines in plakken, bestrooi ze met zout en laat ze een haf uur in een vergiet uitlekken. Snijd de mozzarella in heel dunne plakjes en laat ze in een zeef uitlekken. Pureer de gedroogde tomaatjes met de olie en de peterselie in de keukenmachine. Breng op smaak met peper. Dep de plakken aubergine droog en rooster ze op de grillplaat en ca. 4 minuten bruin, keer ze halverwege. Vet een kleine lage ovenschaal in en bedek de bodem met plakjes aubergine. Strijk een derde van het tomatenmengsel erover uit en verdeel een derde van de mozzarella erover. Herhaal dit nog een keer en dek dan af met de laatste plakjes aubergine, de rest van het tomatenmengsel en de laatste plakjes mozzarella. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bak de auberginelasagne in ca. 25 minuten tot de mozzarella mooi is uitgesmolten.
Auberginelasagne Met Gedroogde Tomaat is een recept van Smulweb.nl