- Schrap de worteltjes, snijd ze overlang in reepjes van 3 cm; verwijder het zaad van de paprika′s en snijd de paprika′s in lange reepjes van ca, 3 cm dikte.
- Snijd ook de preitjes en bamboespruiten overlangs in reepjes van dezelfde lengte.
- Meng 3 el azijn met 3 el suiker, 3 el ananassap, 2 el sherry en knoflook door elkaar en maak met dit vocht 1 el ma?zena aan.
- Verhit 4 el olie tot de damp eruit opstijg.
- Temper het vuur.
- Bak hierin het gemarineerde vlees 3 minuten.
- Het vlees moet goudbruin van buiten zijn en zacht van binnen.
- Haal het uit de pan en houd het warm.
- Vul zonodig het restant olie met 1 a 2 el verse olie aan en verhit het tot de damp eruit opstijg.
- Temper dan het vuur en fruit de stukjes wortel met de stukjes prei 1 minuut.
- Roer er daarna de paprikareepjes doorheen en tenslotte de bamboespruiten.
- Giet de kippebouillon erbij en tenslotte het mengsel met de aangelegde ma?zena.
- Voeg, wanneer de saus kookt, de ananasstukjes en 1 el tomatenketchup toe.
- Laat de massa al roerend goed aan de kook komen en giet het over het vlees.
- Garneer het gerecht met in plakjes gesneden tomaten. "},"recipeYield":"4 "}