Japanse Kipsate

6
0-10 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

* Voeg de ingredienten voor de marinade (sojasaus, mirin, suiker en sake) in een pan en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. * Laat de marinade afkoelen en voeg de kipblokjes toe. * Laat de kipfilet een half uur marineren. * Was de lente-uitjes goed en snij ze in stukjes van 2 centimeter. * Haal de kip uit de marinade, maar bewaar de marinade wel. * Steek de kip en lente-uitjes om en om aan de sate-stokjes. * Verhit op een grillplaat of in een bakpan een beetje olie, grill of bak de stokjes ongeveer 4 minuten aan beide kanten. * Verwarm de marinade, schep een beetje over de stokjes heen en bestrooien met geroosterde sesamzaadjes.

Japanse Kipsate is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kipsaté met pindasaus en geroosterde kokos
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met satésaus en uitjes
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met pinda-chilisaus
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi speciaal met kipsate
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse salade met sesamdressing
25 min
Bekijk recept