Maak een visbouillon van 2 dl. water en een visbouillonblokje. Laat afkoelen. Snijd de zalm in overlangse repen. Leg de zalmrepen in een ovenschaal en overgiet met de visbouillon. Laat gedurende 3 minuten garen in de magnetron op 700 watt. Haal de zalmrepen ui de ovenschaal en laat ze uitlekken op een handdoek. Laat een beetje afkoelen. Verwarm de oven ondertussen voor op 225?C. Smeer een taartvorm van 22 cm. doorsnede in met boter. Leg het bladerdeeg erin en prik goed in met een vorm. Klop 1 ei. Smeer de randen van het bladerdeeg in met het opgeklopte ei. Klop de 2 resterende eieren los met de room en de witte wijn. Kruid met peper, zout en de gesneden dille. Schik de zalmreepjes op de bodem van de taart en overgiet met het eimengsel. Plaats in de oven met een warmte van 225?C 200 watt (ontdooistand). Laat 15 minuten bakken. Haal uit de oven, versier met enkele takjes dille en serveer warm.
Taart Van Verse Zalm, Gekruid Met Dille is een recept van Smulweb.nl