Hollandse Rijsttafel

0
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Rijst: Per persoon 75-100 gr rijst afwegen (gewone rijst of snelkookrijst). Rijst eerst in een zeef onder koud water schoonspoelen, opzetten met 2x zoveel water en aan de kook brengen. Zodra er (na 10 min. ongeveer) putjes in de rijst komen, de pan op een vlamverdeler zetten en de rijst zachtjes gaar laten worden in 10-15 min. Snelkookrijst niet wassen. In ruim kokend water strooien en 8 min. koken. Dan afgieten en nog 15 min. afgedekt laten staan.

Hollandse Rijsttafel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Indische groenteschotel (sajoer lodeh)
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kinder mini-rijsttafel
30 min-
Bekijk recept
Mini-rijsttafel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biologische Rijsttafel
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse spruiten uit de koekenpan
20 min-
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept