Poeder- en vanillesuiker, alle noten, kaneel, koekkruiden en kruidnagelpoeder mengen. Deegvellen evt. op maat van bakvorm snijden. 1 vel fillodeeg in vorm leggen en met boter bestrijken, volgende vel eropleggeen en met boter bestrijken. Zo 5 vellen op elkaar leggen. Helft van notenmengsel erop scheppen. Hierop weer 5 lagen met boter bestreken fillodeeg leggen. Rest van notenmengsel erover verdelen. Afdekken met 5 met boter bestreken deegvellen. Met scherp mes in bovenste deeglaag vierkantjes van ca. 4 x 4 cm kerven. Baklava in midden van oven in 50-60 min. lichtbruin bakken. Saus: 3 dl water met alle ingredienten voor saus in pan met dikke bodem aan de kook brengen. Saus op matig vuur tot de helft laten inkoken. Saus zeven en laten afkoelen. 3 el saus achterhouden, rest over warme baklava verdelen. Honingroom: slagroom en 3 el achtergehouden saus lobbig kloppen.
Baklava Met Honingroom is een recept van Smulweb.nl