Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking met wat zout gaar. Rooster terwijl de rijst kookt de pijnboompitten omscheppend in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren en schep ze meteen uit de pan op een bord om ze af te laten koelen. Snijd de kerstomaatjes en de olijven in vieren en de paprika in repen. Roer voor de vinaigrette de azijn, de mosterd en wat zout en peper door elkaar tot het zout is opgelost. Klop de olie erdoor. Schep de warme rijst in een grote kom en schep de vinaigrette erdoor. Laat de rijst af en toe omscheppend op kamertemperatuur afkoelen en schep er de gesneden tomaatjes, olijven en paprika door. Proef of er nog zout en/ of peper bij moet en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en basilicumblaadjes.Voorbereiding stijd circa 25 minuten. Bevat per persoon 504 calorieen, 7 gram eiwit, 28 gram vet en 56 gram koolhydraten.
Rijstsalade Met Tomaat, Olijven En Pijnboompitten. is een recept van Smulweb.nl