Croquetten

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Algemene werkwijze: Maak een blonde roux. Leng aan met de bouillon, laat al roerend doorkoken. bind de saus met een eierdooier. Voeg de vulling toe. Breng op smaak met peper en zout. Strooi een weinig bloem op het werkvlak of op een plank. Verdeel het mengsel hierop in kleine hoopjes en laat afkoelen. Klop het eiwit los met een weinig water. Vorm langwerpige of ronde croquetten, rol ze door het eiwit en door het paneermeel. Laat niet afgedekt een nacht rusten. Verhit het frituurvet op 180 graden en laat de croquetten goudgeel kleuren. Laat ze even uitlekken op keukenpapier. Reken 2 croquetten per persoon.

Croquetten is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Antilliaanse croquetten
Bekijk recept
Croquetten
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Croquetten
10-20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Kruidenkroket
0 min
Bekijk recept

Antilliaanse croquetten
Bekijk recept
Croquetten
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Croquetten
10-20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Kruidenkroket
0 min
Bekijk recept