Garnalen met koud water afspoelen en droogdeppen. Ham in stukjes snijden. De eieren met zout en peper en melk loskloppen. In een koekepan 1 eetlepel olie verhitten en eiermengsel erin schenken en laten uitvloeien. Zachtjes bakken tot bovenkant bijna droog is en op een plank laten glijden. De omelet in dunne reepjes snijden. In de pan 2 eetlepels olie verhitten en de fijngesnipperde ui 5 minuten zachtjes bakken en de knoflook hierbovven uitpersen. Dan de garnalen, ham, sambal en trassi toevoegen. Door elkaar scheppen en weer 5 minuten zachtjes bakken. Dan laten afkoelen en tot gebruik in de koelkast bewaren. Tauge wassen en laten uitlekken. Ei loskloppen. Door het garnalenmengsel de tauge en omeletreepjes scheppen. Loempiavellen in tweeen snijden en op het midden 1/12 deel van het mengsel scheppen. Loempiavel tot pakketjes vouwen en naden vastplakken met ei. Zo nog de 11 overige loempiavellen vullen. Frituurvet/olie verhitten tot 175 graden en 3 tot 4 loempia′s tegelijk in circa 4 minuten goudbruin bakken. De loempia′s moeten onder vet/olie liggen anders barsten de vellen open. In een vergiet met keukenpapier laten uitlekken en daarna op een schaal leggen. De loempia′s kunnen ongefrituurd circa 2 maanden ingevroren bewaar blijven.