Laat de kop door de slager nog eens doormidden hakken en was de delen, evenals de pootjes, goed schoon. Doe kopdelen, varkenspootjes en vlees in een pan en giet er zoveel water bij dat alles onder staat. Voeg een eetlepel zout en het gesnipperde uitje toe. Breng het geheel aan de kook en houd het aan de kook tot het vlees loslaat van de botten. Neem dan het vlees uit de pan en draai het door de grove plaat van de vleesmolen. Laat de bouillon een weinig bekoelen en schep regelmatig het vet er af. Doe het gemalen vlees vlees weer in een pan en roer er met zoveel bouillon als nodig is een smeuïg geheel van. Voeg de azijn, een halve theelepel peper, een theelepel nootmuskaat, een beetje kruidnagelpoeder en de zeer klein gesneden augurken toe en laat het geheel 15 minuten stoven. Breng het mengsel dan over in stenen kommen, die u vooraf met koud water afspoelt en tot net onder de rand vult. Laat de hoofdkaas volledig afkoelen, schenk er wat azijn op en dek de kommen af met vetvrij papier.