Hertenrug Met Vijgen

2
30-60 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwijder het vel van de rug, snijd hem in en lardeer hem met reepjes spek Kruid de rug en overgiet hem met hete boter. Braad de rug aan bij een hoge temperatuur en temper dan de hitte. Begiet het vlees regelmatig met boter. Neem de rug als hij van binnen nog rosse is, uit de pan en zet hem warm weg. Giet de boter uit de pan en blus deze af met malaga en pocheer de vijgen erin. Neem de vijgen uit de pan en zet de eveneens warm weg . Giet de wildbouillon bij de saus en kook de massa in. Voeg dan de room toe en maak er een gebonden saus van Garneer de hertenrug met de uitgelekte vijgen en knapperig gebakken aardappeltjes. De gebonden roomsaus wordt hier apart bij geserveerd.

Hertenrug Met Vijgen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept

Hertenrug met vijgen
Bekijk recept
Hertenrug met tapenade
0 min
Bekijk recept
Hertenrug met poivradesaus
0 min
Bekijk recept
Hertenrugfilet Met Vosbessensaus.
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept