Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en laat iets afkoelen. Roer er de yoghurt en de verkruimelde geitenkaas door. Snijd de uitgelekte paprika′s in blokjes en schep ze met de munt of peterselie en wat zout en de peper door de rijst. Laat het mengsel helemaal afkoelen. maak 12 bladeren los van de ijsbergsla. Leg ze in een om, giet er heet water over, laat ze 1 minuut staan en laat ze daarna op een keukendoek uitlekken. Of leg ze met een paar tegelijk op een badstof handdoek, rol die op en leg circa 1 minuut op de hoogste stand in de magnetron. De bedoeling is dat de slabladeren zacht worden. Snijd het harde middenstuk uit de slabladeren en leg ze naast elkaar op het werkblad> Zorg dat ze elkaar weer overlappen waar de nerf heeft gezeten. Verdeel er het rijstmengsel over. Vouw de zijkanten van de slabladeren zo strak mogelijk op. Leg de rolletjes tot kort voor gebruik in de koelkast.
Pikant Gevulde Rijstrolletjes is een recept van Smulweb.nl