Chili Con Carne

4
Langer dan 1 uur -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was, week en kook de bruine bonen gaar, en laat ze uitlekken. Snipper ui en paprika en snijd de, vooraf gepelde, tomaten in stukjes. Smoor de uisnippers met een beetje paprikapoeder in een paar eetlepels boter, voeg vervolgens de paprika toe en roer het gehakt erdoor. Zodra het gehakt gaat kleuren, voegt u de stukjes tomaat toe. Giet er een halve liter water bij, breng het geheel aan de kook en blijf roeren tot u een dikke saus hebt. Voeg dan de bruine bonen toe en breng het geheel op temperatuur. Maak vervolgens het gerecht zo pittig als u maar wenst door meer of minder chilipoeder toe te voegen. Chili con carne moet weliswaar vochtig zijn, maar het mag beslist niet op soep lijken.

Chili Con Carne is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Carne di maiale alle erbe e insalata al mango (Kruidige varkenshaas met mangosalade)
30 min-
Bekijk recept
Rotolo di carne con insalata verde (Rollade van kalfslende met groene salade)
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Sperziebonenchili met gehakt
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse chili con carne met Opperdoezers
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Afrikaanse braaiworst
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Ovenchili
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept