De ossehaas; Neem 8 oesters uit hun schelpen. En leg ze apart in een kommetje. Snijd een gelijkmatig dik uitgesneden stuk ossenhaas overlangs bijna geheel door, klap hem open en sla hem wat plat met de deegroller. Bestrooi het vlees met zout en peper en bestrijk met een kwastje het vlees met mosterd. Bak hem snel aan beide kanten aan met behulp van een vleesvork in een mengsel van gelijke delen zeer hete boter en (olijf)olie. Flambeer met cognac en houd hem warm. De saus; Snipper de knoflookteentje fijn en hakt de sjalot ook fijn. Doe in een steelpan het door een doekje gezeefde nat van de oesters de fijngesnipperde knoflookteen en de fijngehakte sjalot. Voeg hierbij een klontje boter,de room,de koffielepel cognac en wat peper. Laat indampen. De oesters Leg 4 oesters in het vlees en steek het vast met behulp van 2 of 3 houten prikkers. Doe het losgelaten vleesvocht bij de ingedampte saus en voeg wat worcestershiresauce toe met peper en 1 eetlepel cognac.Br> Laat dit wat indampen. Schep de saus over de biefstuk, leg de 4 overige oesters erop en strooi er geknipte peterselie over.
Oesters In Haasbiefstuk (steak Aus Huitres) is een recept van Smulweb.nl