Boen de mosselen af onder de stromende kraan. Gooi kapotte exemplaren weg. Doe de mosselen met de wijn in een grote pan. Leg de deksel op de pan en kook de mosselen 4-5 min tot alle schelpen open zijn. Schud de pan een paar keer om tijdens het koken. Giet het kookvocht af en bewaar het. Verwijder alle mosselen die niet open zijn gegaan. Haal de bovenste schelphelften van de mosselen, laat het mosselvlees in de onderste schelp zitten. Klop in een kommetje 3 eetlepels olie, het broodkruim, de kruiden, het knoflook, de cayennepeper en wat zout en peper door elkaar. Verdun het mengel indien nodig met een scheutje van het mosselkookvocht. Verwarm de grill voor. Schep op elke mossel een beetje van het kruidenmengsel en leg ze op een bakplaat. Besprenkel ze met de rest van de olijfolie en zet de bakplaat 1-2 min onder de hete grill tot het bovenlaagje goudbruin en knapperig is geworden. Knijp er flink wat citroensap over en garneer met takjes peterselie.