Gegratineerde Mosselen Met Witte Wijn

4
20-30 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smelt de boter/margarine, voeg de bloem er in 1x aan toe en roer door tot er een samenhangend geheel ontstaat. Giet scheutje voor scheutje het kookvocht toe en kook alles voor ca. 2 min. totdat met roeren een gladde saus ontstaat. Breng deze op smaak met zout, peper en wat rasp van een verse nootmuskaat. Neem een mengkom en roer de eidooier los. voeg wat van de hete saus erbij en gooi dit weer terug in de pan. Blijf roeren! Neem de sauspan van het vuur en roer de saus door de ontschelpte mosselen. Deze ragout verdeel je over de 4 schelpen. Bekleed de ragout met het paneer- en kaasmengsel. Zet de schelpen op een bakplaat of rooster en plaats deze net boven het midden onder de voorverwarmde grill. Gratineer de kaas tot gesmolten en lichtbruin.

Gegratineerde Mosselen Met Witte Wijn is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept