Peren (stoofperen) Met PX

4
Langer dan 2 uur -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Plaats de peertjes rechtop in de ovenschaal, stop de pijpkaneel tussen de peertjes in, roer de PX (sherry), water en bruine suiker goed door elkaar, doe de kruidnagels er in en giet het geheel over de peertjes tot deze goed onder staan. Als er te weinig vocht is, gewoon wat bijmaken in dezelfde verhoudingen (of wat meer wijn gebruiken). Deksel op de schaal en circa 3 uur in de oven. Het geheel moet pruttelen maar niet koken. Na 2 uur het citroensap uitknijpen bij het gerecht en terug in de oven voor het laatste uurtje.

Peren (stoofperen) Met PX is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Picanha met rodewijnsaus en blauwe bessen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Duivenborstfilet met kruidenrisotto en zoete sherryjus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Heldere kippen-paddenstoelensoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept