Vanille-saffraanzabaglione Met Lange Vingers

4
10-20 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de sinaasappels goed en snijd met een scherp mesje vier lange slierten schil (zonder wit) van de sinaasappels. Frituur de sliertjes in olie van 180 graden. Verwarm de marsala met vanille en saffraan en laat 10 minuten trekken met het deksel op de pan (niet laten koken). Schraap het merg uit het vanillestokje en roer dit door de marsala. Klop de eierdooiers met de suiker au bain-marie licht en romig. Voeg al kloppend beetje bij beetje de marsala toe tot het zabaglionemengsel dikker begint te worden. Blijf kloppen tot de zabaglione als een lint van de garde afloopt. Klop de likeur erdoor. Verdeel de zabaglione over vier hoge glazen en serveer direct met een lange vinger en een sliert gefrituurde sinaasappelschil over de rand.

Vanille-saffraanzabaglione Met Lange Vingers is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeien charlotte
60 min-
Bekijk recept
Warme vijgen met geitenkaas en honing
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu-trifle
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Muesli muffins met yoghurt
40 min
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Ananasjam met limoen en vanille
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Triffles-minuut met aardbeien en kiwi’s
Nagerecht
Bekijk recept