Brusselse Spiegeleieren

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smelt 25 gr.boter in de groentepan en leg daarin de witlof met wat peper en zout en besprenkeld met citroensap.Laat de witlof op laag vuur ,onder af en toe omscheppen gaar stoven.Smelt 15gr.boter in de steelpan en roer daar de bloem door,laat deze roux enkel min.heet worden op een laag vuur.Schenk al roerend de melk in het pannetje en blijf roeren tot er glade saus onstaat,laat die even zacht doorkoken.Bestrijk de ovenschaal dun met boter,verwarm de grill of oven voor. Roer naar smaak nootmuskaat,peper en zout door de saus.Neem de witlof met zo weinig mogelijk aanhangend vocht uit de pan en verdeel de stukjes witlof over de bodem(s) van de schaal(tjes) .Schenk de saus erover, breek daar de eieren over,voeg wat zout toe en strooi een dun laagje paneermeel op de eieren.Laat de eieren nagenoeg strollen onder de grill of in de oven,serveer het gerecht direct.

Brusselse Spiegeleieren is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

10 minutennasi met ham en gebakken ei
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaartje met witte bonen in tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige hutspot met uitsmijter kaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerrie-nasi
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Brusselse wafels met rood fruit
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Brusselse bodding
Nagerecht
Bekijk recept
Brusselse appels
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Brusselse wafel met een moes van abrikozen en rozemarijn, mascarponeroom met limoen
10 min Nagerecht
Bekijk recept