Smelt 25 gr.boter in de groentepan en leg daarin de witlof met wat peper en zout en besprenkeld met citroensap.Laat de witlof op laag vuur ,onder af en toe omscheppen gaar stoven.Smelt 15gr.boter in de steelpan en roer daar de bloem door,laat deze roux enkel min.heet worden op een laag vuur.Schenk al roerend de melk in het pannetje en blijf roeren tot er glade saus onstaat,laat die even zacht doorkoken.Bestrijk de ovenschaal dun met boter,verwarm de grill of oven voor. Roer naar smaak nootmuskaat,peper en zout door de saus.Neem de witlof met zo weinig mogelijk aanhangend vocht uit de pan en verdeel de stukjes witlof over de bodem(s) van de schaal(tjes) .Schenk de saus erover, breek daar de eieren over,voeg wat zout toe en strooi een dun laagje paneermeel op de eieren.Laat de eieren nagenoeg strollen onder de grill of in de oven,serveer het gerecht direct.
Brusselse Spiegeleieren is een recept van Smulweb.nl