Gepocheerde Eieren Met Grimbergen Kaassaus

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Twee eetlepels olie verhitten in een vergiet en hierin de bladspinazie samen met de fijngesneden knoflook roerbakken. Op smaak brengen met peper en zout en warm houden. De bouillon verwarmen in een pannetje. De blokjes kaas erin roeren en het bier bij beetjes toevoegen. Blijven roeren tot een gladde, egale massa is ontstaan. Eventueel iets meer bier erbij doen. Op smaak brengen met peper en zout. Het water koken en de azijn toevoegen (dit zorgt ervoor dat het eiwit beter bij elkaar blijft zitten). Het water net tegen de kook aanhouden. Een soeplepel invetten met wat olie, het ei hierin breken en de lepel langzaam in het hete water dompelen, tot het ei begint te stollen en loslaat. Bladspinazie verdelen over voorverwarmde borden, hierop een gepocheerd ei leggen en de kaassaus erover lepelen. Bestrooien met rode paprikapoeder.

Gepocheerde Eieren Met Grimbergen Kaassaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pastaschotel met prei en garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met schnitzelreepjes en kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kaas-garnalensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept