Twee eetlepels olie verhitten in een vergiet en hierin de bladspinazie samen met de fijngesneden knoflook roerbakken. Op smaak brengen met peper en zout en warm houden. De bouillon verwarmen in een pannetje. De blokjes kaas erin roeren en het bier bij beetjes toevoegen. Blijven roeren tot een gladde, egale massa is ontstaan. Eventueel iets meer bier erbij doen. Op smaak brengen met peper en zout. Het water koken en de azijn toevoegen (dit zorgt ervoor dat het eiwit beter bij elkaar blijft zitten). Het water net tegen de kook aanhouden. Een soeplepel invetten met wat olie, het ei hierin breken en de lepel langzaam in het hete water dompelen, tot het ei begint te stollen en loslaat. Bladspinazie verdelen over voorverwarmde borden, hierop een gepocheerd ei leggen en de kaassaus erover lepelen. Bestrooien met rode paprikapoeder.
Gepocheerde Eieren Met Grimbergen Kaassaus is een recept van Smulweb.nl