Zelfgemaakte Yoghurt Met Gegrilde Appel

5
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng de melk aan de kook in een pan met dikke bodem. Zet het vuur uit. Giet de melk in een kom en laat hem 40 min. staan. Giet de yoghurt erbij en roer het om. Dek het af en laat het 6-8 uur staan. Let op: stop het NIET in de koelkast maar laat het gewoon bij kamer temperatuur staan!! Ongeveer een kwartier voordat je het toetje gaat eten, schil je de appels en boor je ze uit. Snij ze in ringen. Verhit 1 eetlepel boter in je grillpan en leg de appelringen er in. Bestrooi ze met een flinke portie kaneelpoeder. Bak ze 2 min. Gooi intussen de rest van de boter, de suiker en het water in een pan. Breng het aan de kook en roer het om. Giet het over de appels. Draai de appels om en bak ze 2 min. Giet de yoghurt in de schaaltjes, op de appels zit al suiker maar als je dat wil dan kan je nog wat suiker of vanillesuiker door de yoghurt roeren. Leg bij of in elk schaaltje een paar appelringen en schenk het vocht uit de pan er over. Nu heb je een heeeerlijk toetje!!

Zelfgemaakte Yoghurt Met Gegrilde Appel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept

Huisje van Hans en Grietje
Nagerecht
Bekijk recept
Thaise salade met kipbrochettes en pindanoten
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté babi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept